Klein vaarbewijs 1

Wilt u een klein vaarbewijs halen omdat uw boot, jetski, waterscooter of sloep sneller gaat dan 20 km/u of uw jacht langer is dan 15m? Of bent u (aankomend) watersporter die gewoon beter beslagen ten ijs wil komen? Iedereen kan bij ons cursus volgen! De helft van onze cursisten heeft geen vaarbewijs nodig maar kiest er toch voor om een cursus te doen. Er doen circa 28.000 mensen examen per jaar en meer dan 330.000 mensen zijn momenteel in het bezit van een klein vaarbewijs in Nederland.

Een complete cursus klein vaarbewijs bestaat uit twee delen:
Deel 1 heeft u nodig voor het bevaren van rivieren, kanalen, plassen en meren.
Deel 2 heeft u nodig als u overal in Nederland en Europa wilt varen.
U kunt bij ons de twee delen afzonderlijk na elkaar volgen. Twee cursussen per week blijkt voor de meeste mensen een te hoge studiebelasting. Hebt u interesse om de cursussen in kort tijdsbestek te volgen dan kan dit dmv privélessen bij uw op locatie verzorgd worden!

Het verschil tussen deel 1 en 2 zit hem in het gebied waar u NIET mag varen. Met deel 1 mag u niet varen op: de Waddenzee, het IJsselmeer het Markermeer, het IJmeer, de Westerschelde, de Oosterschelde, de Eems en de Dollard. Indien u voor beide delen slaagt, krijgt u automatisch het internationale vaarbewijs ICC gratis!

Een cursusdeel klein vaarbewijs 1 duurt normaal gesproken vijf avondlessen en het cursusdeel klein vaarbewijs 2 zes avondlessen. Wilt u de complete cursus deel 1 en 2 volgen dan bent u dus circa drie maanden bezig. Ervaring leert dat veel cursisten dat een te lange studiebelasting vinden. Wij geven daarom ook in het voorjaar en najaar tweedaagse cursussen. U kunt bij ons dan in twee zaterdagen de cursus KVB1 volgen. U krijgt dan in tijd hetzelfde aantal uren les als in de avondcursus maar dan in een kortere periode. Hierna kunt u dan in twee zaterdagen aanvullend KVB2 volgen.

Circa 95% van onze cursisten slaagt in één keer voor het examen klein vaarbewijs 1. Dat werkt als u alle lessen aanwezig bent, elke keer de stof bestudeert en de bijbehorende oefenvragen maakt. Bent u klaar met de cursus dan sturen wij u bovendien gratis een aantal proefexamens toe om te oefenen. Tevens beschikken wij over een uitgebreide vragenbank van ruim 300 vragen die gemaakt zijn voor het vaarbewijsspel. Als u bovendien de 300 vragen achter in het lesboek oefent raakt u op het examen niet aan lager wal.

U kunt bij ons cursus volgen in: ENKHUIZEN OF MEDEMBLIK.

Het ook mogelijk privécursus te volgen op locatie in Noord-Holland (noord) & Flevoland & Friesland