Klein vaarbewijs 2

Wilt u een klein vaarbewijs 2 halen omdat uw vaargebied groter wordt en op de ruime wateren gaat varen? Zijn de vaargebieden Markermeer, IJsselmeer en Waddenzee nieuw voor u of wilt u gewoon meer van de basis navigatie weten? Dan kunt u bij ons de aanvullende cursus KVB2 volgen. De helft van onze cursisten heeft geen vaarbewijs nodig maar kiest er toch voor om een cursus te doen. Er doen circa 25.000 mensen examen per jaar. Meer dan 350.000 mensen zijn momenteel in het bezit van een klein vaarbewijs in Nederland.

Het aanvullende deel 2 heeft u nodig als u overal in Nederland en Europa wilt varen. Het verschil zit dus niet in het aantal pk of snelheid maar het gebied waar u wilt varen!

Met deel 2 mag u ook varen op: de Waddenzee, het IJsselmeer het Markermeer / IJmeer, de Westerschelde, de Oosterschelde, de Eems en de Dollard. Indien u voor deel 1 en deel 2 geslaagd bent krijgt u automatisch gratis het internationale vaarbewijs ICC. Ook voor het huren van een snelle motorboot in bijvoorbeeld Duitsland, Kroatie, Spanje of Italie heeft u een ICC nodig.

Circa 85% van ONZE cursisten slaagt in één keer voor het examen klein vaarbewijs 2. Dat lukt als u alle lessen aanwezig bent, elke keer de stof bestudeert en de bijbehorende oefenvragen maakt. Bent u klaar met de cursus dan sturen wij u bovendien gratis een aantal proefexamens toe om uzelf te toetsen. Tevens hebben wij een uitgebreide vragenbank van ruim 300 vragen die wij in de cursus gebruiken doordat wij o.a. de bedenkers zijn van het vaarbewijsspel. Bovendien heeft u achter in het lesboek nog ruim 300 vragen om het geleerde per hoofdstuk te oefenen.