WinGPS Laptopnavigatie

Hoevers Maritiem is in 2011 in zee gegaan met Stentec software om workshops WinGPS laptopnavigatie in de provincie Noord-Holland en Flevoland te verzorgen. Wij doen dit zelf onder de vlag van vaarschool Enkhuizen maar zo veel mogelijk conform de inhoud en opzet zoals Stentec dat geeft. De workshops worden op aanvraag gegeven in Enkhuizen. Maximaal aantal deelnemers is vier personen. Wij geven ook instructie aan boord van uw eigen schip.

I) Introductie workshop WinGPS - als u wilt starten met navigatie op uw laptop

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

- U hebt geen ervaring met de software

- U hebt de gratis WinGPS lite versie op uw computer of laptop wel eens geprobeerd

- U hebt de WinGPS software gekocht en wil uitleg om te starten met de software.

 

U krijgt uitleg wat de mogelijkheden zijn om van uw laptop een navigatiesysteem te maken in circa 3 uur. Aan de orde komen: mogelijkheden en verschillen in pakketten, soorten kaartensets en BAZ, software installatie, hardware aansluitingen, GRIB en getij files lezen, waypoint en routeplanning. Voor deze intro neemt u geen laptop mee, de presentatie gaat via de beamer in een klaslokaal.

II) Uitgebreide interactieve workshop: als u al WinGPS software gebruikt

 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

- U gebruikt WinGPS 4 en wilt upgraden naar Pro of Voyager

- U gebruikt Pro of Voyager en wilt upgraden

- U hebt WinGPS 4 of hoger aangeschaft en er al mee gewerkt / gevaren

- U hebt de software een lange tijd niet meer gebruikt en wil opgefrist worden

 

U leert uitgebreid gebruik te maken van de mogelijkheden van de WinGPS software of maakt kennis met de nieuwe functies van WinGPS 5 zoals de nieuwe routeplanner en Magic button. De instructeur gaat dieper in op de mogelijkheden zoals genoemd in de introductieworkshop.

 

U neemt bij voorkeur uw eigen laptop met geïnstalleerde WinGPS software mee in deze interactieve workshop. Deze workshop duurt minimaal een halve dag (3 uur) en kan desgewenst verlengd worden naar daginstructie van 10:00 - 17:00