Vragen over cursussen Hoevers Maritiem

 1. Hoe lang duurt een cursus KVB1 / KVB2?

  Antwoord: de cursus KVB1 duurt circa tien uur totaal en is verdeeld over twee zaterdagen die om 10:00 beginnen. De cursus KVB2 duurt circa twaalf uur in totaal.

 2. Waarom staan er geen cursusdata op de website?

  Antwoord: De cursussen KVB1 en KVB2 starten bij voldoende animo twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Na schriftelijke aanmelding wordt u op de deelnmerslijst geplaatst. Hiermee kunnen we u op de hoogte houden van de aanvang cursus.

 3. Is het boek inclusief het cursusgeld?

  Antwoord: het cursusgeld is het tarief voor de cursus zonder lesmaterialen of examengelden. De prijs van het boek vindt u op onze website onder "tarieven"

 4. Welk lesboek wordt in de cursus gebruikt?

  Antwoord: wij gebruiken het lesboek Leidraad voor het Vaarbewijs van R. Vooren van uitgeverij Hollandia.

 5. Wat is het slagingspercentage bij Hoevers Maritiem?

  Antwoord: in de afgelopen jaren haalt bijna iedereen van onze cursisten in één keer zijn of haar klein vaarbewijs 1 en/of 2. Dit geldt alleen indien men elke les aanwezig is, altijd de lesstof thuis doorneemt en al het huiswerk maakt voor de volgende les. Indien u een les niet komt of geen huiswerk maakt kunnen wij het slagingspercentage niet meer objectief meten.

 6. Hoe schrijf ik mij in?

  Antwoord: U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier onder "downloads". Dit formulier uitprinten, invullen en ondertekend naar ons opsturen / mailen. Daarmee wordt u op de deelnemerslijst gezet.

 7. Kan ik een gemiste les inhalen?

  Antwoord: Indien er avondlessen gegeven worden kunt u volgens gepland rooster kosteloos een gemiste les inhalen op een andere locatie indien plaats beschikbaar. Wilt u een gemiste (zaterdag) les (prive) inhalen dan berekenen wij daarvoor een bedrag.