Vamex informatie

Tijdens of na de cursus dient u zich op te geven voor één van de drie vaarbewijs examens:
KVB1: klein vaarbewijs 1
KVB2: klein vaarbewijs 2 (het aanvullende deel)
KVB1+2: klein vaarbewijs gecombineerd

Bijna het hele jaar kunt u op een doordeweekse dag examen doen via Vamex op verschillende locaties in Nederland. U kunt zich ook al inschrijven wanneer u volgende maand examen wilt doen. U kunt ook op enkele zaterdagen examen doen. Wilt u kiezen voor alleen KVB1 of KVB2 examen of de combinatie KVB? Dit kunnen en willen wij niet voor u bepalen, dat mag u zelf kiezen.

U kunt examen doen wanneer en waar het u het beste uitkomt. Inschrijven en betalen voor het examen kan volledig online via www.vamex.nl. Dit moet u zelf doen en gaat niet via Hoevers Maritiem! U kiest het examen van uw keuze op een van de locaties in Nederland. Vervolgens reserveert u een dag en een tijdstip. U vult uw gegevens in en het examengeld wordt later automatisch door de Vamex van uw rekening afgeschreven.

Een examen Klein Vaarbewijs doet u bij Vamex door middel van een computer. Een groot voordeel van het digitale examen is dat u de uitslag direct hoort. Indien u geslaagd bent, kan uw vaarbewijs direct op de examenlocatie voor u, na betaling, worden geprint.Let op dat u ook een eigen medische verklaring naar waarheid moet invullen!