Kajuitjachtzeilen

Hebt u het open boot zeilen vaarwel gezegd en wilt u verder gaan met het kajuitjachtzeilen, dan kunt u hiervoor lessen volgen. Dit kan verzorgd worden op uw eigen schip tot maximaal 4 personen. Deze lessen boekt u voor minimaal een halve dag en kunnen per keer besproken worden. Hebt u nog geen zeilervaring? Geen probleem! Dan starten wij met de basisbeginselen op een kajuitjacht van 28 of 30 foot.

U krijgt op maat gesneden praktische lessen zoveel als u wilt of nodig heeft.

Voorbeelden zijn: basisbeginselen kajuitjachtzeilen, ankeren, manoeuvreren in havens, sluis passeren en navigatie. Hierbij staan uw eigen vaardigheden / kennis centraal en lest u in uw eigen tempo zoals wij dat bespreken.

Gaat u naar de Middellandse zee of met ons mee naar Kroatië en wilt u één of meerdere weken gaan zeilen dan kunt u bij Hoevers Maritiem in Nederland terecht voor een opfrisles of bijscholing (boat skills update). Hebt u ervaring met het kajuitjachtzeilen of voldoende open boot ervaring dan kunt u zich in circa 1 tot 3 dagen voorbereiden op een actieve (mee)zeilvakantie.

Voor het oefenen van de basisvaardigheden moet u denken aan het reven, gijpen, bijdraaien, zeiltrim, havenmanoeuvreren en MOB. Voor het zeilen in de Middellandse zee oefent u o.a. de volgende handelingen: ankeren in de laag, gebruik hekanker, spinnakerboom en bulletalie voor de genua, bediening marifoon en GPS, navigatie en (elektronisch) kaartlezen.