Meezeiltochten

Zeilt u al langer (mee) op de binnenwateren en wilt u wel eens de sprong in het diepe getijdenwater maken, ook dan begeleidt Hoevers Maritiem u daarbij.
Hierbij kunt u denken aan een weekend- of weektocht op de Waddenzee, de Zeeuwse wateren of langs de Nederlandse kust. Het vertrek kan vanuit Volendam met Compass Sailing, Enkhuizen, Medemblik, Lelystad of Makkum zijn. Het aantal deelnemers wat kan meezeilen is van 2 tot en met 6 personen.

Deze ervaringstochten zijn zeer geschikt als voorbereiding voor het meezeilen Kroatië! Tevens een goede ervaring voor het bareboat varen in Griekenland en Turkije. 

Heeft u een eigen schip dan wordt in overleg met u besproken met hoeveel personen, waar en wanneer u wilt zeilen. U volgt geen langdurige cursus maar "en route" leert  u de nodige aspecten van o.a.

• (zee)zeilen, routeplannen, (getij)havens aanlopen
• kaartlezen, positiebepaling,  bediening GPS en marifoon
• meteorologie, schiemanwerk, gebruik veiligheidsmiddelen

Vooraf wordt een algemene planning gemaakt van wat u wilt leren, waar en hoe ver u wilt zeilen. Dit is uiteraard afhankelijk van weer en wind en kan onderweg worden aangepast. De zeiltochten zijn een combinatie van vaarplezier, ontspanning, actief bezig zijn en het vergroten van uw zeemanschap.
U vaart onder deskundige begeleiding van een gediplomeerd stuurman, kajuitjachtinstructeur en hydrograaf.