Motorbootlessen

Een drukke sluis passeren of op de motor manoeuvreren in een haven met windkracht vier, vijf of meer? Bij een zwakke of matige wind kost het u misschien geen moeite, maar is het leuk en ontspannen?

Met een aantal op maat gesneden vaarlessen, variërend van 1 tot 3 dagen, krijgt u het manoeuvreren pas echt onder de knie! Door een aantal lessen te volgen krijgt u absoluut meer vaarplezier en zelfvertrouwen! U leert o.a. met een voor- en achterspring aan hogerwal of lagerwal aankomen en afvaren. Ook het achteruitvaren met WIELEFFECT, keren in een nauwe ruimte en het boxvaren komen aan de orde. Ook voor de gevorderde watersporters zijn deze manoeuvreerlessen een welkome aanvulling!

De lessen worden bij voorkeur gegeven op uw eigen schip in uw eigen vertrouwde jachthaven in de provincie Noord-Holland, Flevoland en Friesland. Lessen worden gegeven aan 1 tot en met 4 personen afhankelijk van uw wensen. Havens waar wij o.a. les hebben gegeven: Enkhuizen, Broekerhaven, Hoorn, Medemblik, Andijk, Schagen, Lelystad, Den Oever, Den Helder, Stavoren, Makkum, Harlingen,  Lemmer, Kampen, Zeewolde, Monnickendam, Volendam

In deze lessen wordt o.a. de nadruk gelegd op de link tussen theorie en praktijk, de communicatie tussen schipper en bemanning en de veiligheid aan boord. Hoe vaak gebeurt het niet dat door misverstanden, gebrek aan kennis of training u weer op goed geluk een sluis of haven binnenvaart zonder te weten hoe de links- of rechtsdraaiende schroef werkt of gebruikt kan worden?

Voor één vaarles kunt u prima met 3 personen bij ons voordelig lessen. Hierbij kan uitstekend van elkaar geleerd worden! Bovendien wordt door het rouleren van de taken ook het begrip voor en de communicatie met elkaar verbeterd!